Bir Yemek Masalı

Haberler / Basında Akçay Lokantası 11/07/2010 12:46:24

Trabzon Uzun Sokak'taki kumaşçı, Trabzon Uzun Sokak'taki berber, Trabzon Uzun Sokak'taki doktor ve beton helvacısı... Bütün bunlar için Uzun Sokak'a pek çok kereler geldiğimi hatırlıyorum.

 İlk Trabzon'a gidişimiz ise babamın Trabzon-Zefanos köprü ve yol inşaatını almasıyla başladı. Bu ilk gidiş, sonradan alışveriş ve gezi turlarına dönüştü. Her seferinde deniz manzaralı Yeşilyurt Oteli'nde kalmaksa bizim için bir alışkanlık olmuştu.

Yeşilyurt Oteli'ni düşündüğümde aklıma gelen, babamın otel odasına getirttiği üzeri açık Trabzon pidesi ve biz çocukların bu pideyi nasılda iştahla yediğimizdi. Damağına çok düşkün olan babam, Trabzon pidesine bayılırdı örneğin mısır kuymağı ya da peynir kuymağı yemek söz konusu olduğunda tartışmasız Gümüşhaneli hemşerilerimizin yerine gidilirdi. " Trabzon'da mısır kuymağını en iyi Gümüşhaneliler yapar" diye övünmeden edemezdi. Trabzon'da oturan akrabalarımızın kızları Zerrin'le en büyük zevkimiz Beton Helva'ya gidip 250 - 300 gramlık tahin helva porsiyonlarını afiyetle yemekti. Bazende ayaküstü Akçay'ın dönerinden yer ve üzerine de tereyağlı kalkanoğlu pilavıyla cila çekerdik.



Telefon : 0 462 321 23 86
e-Mail : info@akcaylokantasi.com.tr
 
Adres : Cumhuriyet Caddesi No:9/B Trabzon


© Copyright 2009 akcaylokantasi.com.tr Tüm Hakları Saklıdır
Tasarım www.sonersayar.com